POLÉVKY

Krém z baby cuketky s parmezánem.

  Suroviny: 2ks baby cuketky 2ks střední brambory 1ks Bio bujón sůl, pepř 100ml smetana 33% 50g máslo 50g hladká mouka parmezán Postup: Cuketku a brambory si umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, přidáme...

Bramboračka se sušenými hříbky.

Suroviny: 2-3ks brambory 1ks mrkev 1/2ks kedlubna 1ks cibule 2 stroužky česnek kmín majorán sůl celé černé koření 50 g sušené hřiby 50g máslo 50g hladká mouka mletá sladká paprika 1L zeleninový vývar nebo 1 kostka Bio...

Hráškový krém s uzeným masem a krutony.

Suroviny: 400g zelený hrášek mražený nebo čerstvý 500g uzená vepřová žebra 1/2 dcl 31% smetana sůl, bílý pepř celé černé koření 50g hladká mouka 50g máslo bílý toastový chléb Postup: Do hrnce si vložíme umytá žebra, zalijeme 1L studené vody, přidáme sůl, celé...

Květákový krém.

  Suroviny: 1ks květák 1ks Bio bujón sůl, pepř bílý 100ml smetana 33% muškátový květ 50g máslo 50g hladká mouka 1L voda Postup: Květák si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky. Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme mouku a přiravíme...

Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky.

  Suroviny: 1ks mrkev 1ks malá kedlubna 1ks menší cibulka 50g zelený hrášek 1ks rajče hladkolistá petržel, kopr 1ks vejce 2PL jemná krupice 50g máslo voda Bio zeleninový bujón sůl, pepř Postup: Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo,...

Brokolicový krém se špeclemi a krutóny.

Suroviny: 1ks brokolice 2ks brambory 1ks Bio bujón sůl, pepř 100ml smetana 33% 1ks vejce 2PL polohrubá mouka toastový chléb muškátový květ 1L voda Postup: Brokolici si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, osolíme,...

Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny.

Suroviny: 500g cibule 100g máslo čerstvý tymián, rozmarýn bobkový list 1L zeleninový vývar sůl 1dcl bílé víno 1ČL hnědý cukr sýr gouda bageta Postup: Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme...

Hovězí vývar s domácimi těstovinami.

Suroviny: 500 g i více kvalitního hovězího masa (hřbet nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti) 1 cibule 100 g celeru (1/4 celeru) 100 g mrkve (2 stredni mrkve)  100 g petržele  1/2 pórku  koření: několik kuliček černého pepře a nového koření, bobkovy...

Zeleninová polévka.

Suroviny: 1ks mrkev 1ks malá kedlubna 1ks menší cibulka 50g zelený hrášek 50g zelené fazolky hladkolistá petržel 100g malé těstoviny(vložka do polévky) 50g máslo voda sůl, pepř Postup: Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme,...

Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou.

Suroviny: 1ks pórek 3ks brambory 1L zeleninový vývar nebo redukci (domáci zmražený) 100ml smetana 33% máslo sůl, bílý pepř Postup: Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, zarestujeme a zalejeme ho zeleninovým vývarem. Očištěné brambory...
1 | 2 >>

Diskusní téma: POLÉVKY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek