POLÉVKY
Krém z baby cuketky s parmezánem.
Suroviny:
2ks baby cuketky
2ks střední brambory
1ks Bio bujón
sůl, pepř
100ml smetana 33%
50g máslo
50g hladká mouka
parmezán
Postup:
Cuketku a brambory si umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, přidáme...
Bramboračka se sušenými hříbky.
Suroviny:
2-3ks brambory
1ks mrkev
1/2ks kedlubna
1ks cibule
2 stroužky česnek
kmín
majorán
sůl
celé černé koření
50 g sušené hřiby
50g máslo
50g hladká mouka
mletá sladká paprika
1L zeleninový vývar nebo 1 kostka Bio...
Hráškový krém s uzeným masem a krutony.
Suroviny:
400g zelený hrášek mražený nebo čerstvý
500g uzená vepřová žebra
1/2 dcl 31% smetana
sůl, bílý pepř celé černé koření
50g hladká mouka
50g máslo
bílý toastový chléb
Postup:
Do hrnce si vložíme umytá žebra, zalijeme 1L studené vody, přidáme sůl, celé...
Květákový krém.
Suroviny:
1ks květák
1ks Bio bujón
sůl, pepř bílý
100ml smetana 33%
muškátový květ
50g máslo
50g hladká mouka
1L voda
Postup:
Květák si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky. Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme mouku a přiravíme...
Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky.
Suroviny:
1ks mrkev
1ks malá kedlubna
1ks menší cibulka
50g zelený hrášek
1ks rajče
hladkolistá petržel, kopr
1ks vejce
2PL jemná krupice
50g máslo
voda
Bio zeleninový bujón
sůl, pepř
Postup:
Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo,...
Brokolicový krém se špeclemi a krutóny.
Suroviny:
1ks brokolice
2ks brambory
1ks Bio bujón
sůl, pepř
100ml smetana 33%
1ks vejce
2PL polohrubá mouka
toastový chléb
muškátový květ
1L voda
Postup:
Brokolici si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, osolíme,...
Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny.
Suroviny:
500g cibule
100g máslo
čerstvý tymián, rozmarýn
bobkový list
1L zeleninový vývar
sůl
1dcl bílé víno
1ČL hnědý cukr
sýr gouda
bageta
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme...
Hovězí vývar s domácimi těstovinami.
Suroviny:
500 g i více kvalitního hovězího masa (hřbet nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti)
1 cibule
100 g celeru (1/4 celeru)
100 g mrkve (2 stredni mrkve)
100 g petržele
1/2 pórku
koření: několik kuliček černého pepře a nového koření, bobkovy...
Zeleninová polévka.
Suroviny:
1ks mrkev
1ks malá kedlubna
1ks menší cibulka
50g zelený hrášek
50g zelené fazolky
hladkolistá petržel
100g malé těstoviny(vložka do polévky)
50g máslo
voda
sůl, pepř
Postup:
Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme,...
Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou.
Suroviny:
1ks pórek
3ks brambory
1L zeleninový vývar nebo redukci (domáci zmražený)
100ml smetana 33%
máslo
sůl, bílý pepř
Postup:
Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, zarestujeme a zalejeme ho zeleninovým vývarem. Očištěné brambory...
Diskusní téma: POLÉVKY
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.