ZAVAŘENINY A DOCHUCOVADLA
Zavařenina - Borůvky/Červený rybíz se skořicí a bezovým květem.
Suroviny:
500g borůvky
500g červený rybíz
500g želírovací cukr 2:1
2PL citronová šťáva
2ks celá škořice
5cl sirup z bezového květu
Postup:
Borůvky a rybíz očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme želírovací cukr, citronovou šťávu, skořici a...
Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a levandulí.
Suroviny:
1kg jahody
1ks vanilkový lusk
500g krupicový cukr
1ks gelfix 2:1
3g kyselina citronová
čerstvá levandule
Postup:
Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a semínka vydlabali....
Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a bazalkou.
Suroviny:
1kg jahody
1ks vanilkový lusk
500g krupicový cukr
1ks gelfix 2:1
3g kyselina citronová
čerstvá bazalka
Postup:
Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a semínka vydlabali....
Zavařenina - Maliny/Lesní plody s hořkou čokoládou a levandulí.
Suroviny:
750g malin
750g lesní plody
500g krupicový cukr
1ks gelfix 2:1
5 PL citronový šťáva
200g hořká čokoláda
čerstvá levandule
Postup:
Maliny a lesní plody nasypeme do hrnce a bez podlití vodou je rozvaříme: Přepasírujeme přes jemné síto, vznikne nám zhruba...
Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a mátou.
Suroviny:
1kg jahody
1ks vanilkový lusk
500g krupicový cukr
1ks gelfix 2:1
3g kyselina citronová
čerstvá máta
Postup:
Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a zrníčka vydlabali....
Lemon curd.
Suroviny:
100g cukru krupice
šťáva a velmi jemně nastrouhaná kůra ze dvou velkých citronů (ideálně v bio kvalitě)
3 velká vejce
100g másla nakrájeného na kostičky
Postup:
Citrony důkladně umyjeme a nastrouháme kůru na co nejjemnějším struhadle. Důsledně strouháme pouze žlutou část kůry, bílá...
Bylinkové máslo.
Suroviny:
1ks máslo 250g
čerstvá pažitka, petrželka, kopr
sůl
Postup:
Máslo si necháme povolit. Bylinky si umyjeme, nasekáme na drobno, přidáme do povoleného másla, osolíme a vše promícháme.
Máslo přeložíme na alobal, nebo fresh fólii, zarolujeme do válečku a vložíme do lednice vychladnout. V...
Nakládaný citrón.
Suroviny:
2ks Bio citróny
75g hrubozrnná sůl
75g cukr krystal
Postup:
Citróny si umyjeme, nakrájíme na měsíčky, odřežeme konečky citrónu a vybereme všechny kostky(kostky je nutné vybrat, jinak citrón splesnivý).
Promícháme si cukr se solí a začneme vrstvit do sklenice. První vrstva cukr se solí,...
Meruňková zavařenina se zázvorem a mátou.
Suroviny:
1kg meruňky vypeckované
800g cukr moučka
1ks gelfix 1:1
1,5cm kousek očistěného zázvoru, jemně nastrouhat
3PL šťáva z citrónu nebo 10g kyseliny citrónové
čerstvá máta
Postup:
Meruňky nakrájíme na drobné kousky. Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru a přidáme k meruňkám. Dáme na sporák a 2...
Diskusní téma: ZAVAŘENINY A DOCHUCOVADLA
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.