ZAVAŘENINY A DOCHUCOVADLA

Zavařenina - Borůvky/Červený rybíz se skořicí a bezovým květem.

  Suroviny: 500g borůvky 500g červený rybíz 500g želírovací cukr 2:1 2PL citronová šťáva 2ks celá škořice 5cl sirup z bezového květu Postup: Borůvky a rybíz očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme želírovací cukr, citronovou šťávu, skořici a...

Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a levandulí.

  Suroviny: 1kg jahody 1ks vanilkový lusk 500g krupicový cukr 1ks gelfix 2:1 3g kyselina citronová čerstvá levandule Postup: Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a semínka vydlabali....

Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a bazalkou.

  Suroviny: 1kg jahody 1ks vanilkový lusk 500g krupicový cukr 1ks gelfix 2:1 3g kyselina citronová čerstvá bazalka Postup: Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a semínka vydlabali....

Zavařenina - Maliny/Lesní plody s hořkou čokoládou a levandulí.

Suroviny: 750g malin 750g lesní plody 500g krupicový cukr 1ks gelfix 2:1 5 PL citronový šťáva 200g hořká čokoláda čerstvá levandule Postup: Maliny a lesní plody nasypeme do hrnce a bez podlití vodou je rozvaříme: Přepasírujeme přes jemné síto, vznikne nám zhruba...

Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a mátou.

  Suroviny: 1kg jahody 1ks vanilkový lusk 500g krupicový cukr 1ks gelfix 2:1 3g kyselina citronová čerstvá máta Postup: Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a zrníčka vydlabali....

Lemon curd.

Suroviny: 100g cukru krupice  šťáva a velmi jemně nastrouhaná kůra ze dvou velkých citronů (ideálně v bio kvalitě) 3 velká vejce 100g másla nakrájeného na kostičky Postup: Citrony důkladně umyjeme a nastrouháme kůru na co nejjemnějším struhadle. Důsledně strouháme pouze žlutou část kůry, bílá...

Bylinkové máslo.

Suroviny: 1ks máslo 250g čerstvá pažitka, petrželka, kopr sůl Postup: Máslo si necháme povolit. Bylinky si umyjeme, nasekáme na drobno, přidáme do povoleného másla, osolíme a vše promícháme. Máslo přeložíme na alobal, nebo fresh fólii, zarolujeme do válečku a vložíme do lednice vychladnout. V...

Nakládaný citrón.

Suroviny: 2ks Bio citróny 75g hrubozrnná sůl 75g cukr krystal Postup: Citróny si umyjeme, nakrájíme na měsíčky, odřežeme konečky citrónu a vybereme všechny kostky(kostky je nutné vybrat, jinak citrón splesnivý). Promícháme si cukr se solí a začneme vrstvit do sklenice. První vrstva cukr se solí,...

Meruňková zavařenina se zázvorem a mátou.

Suroviny: 1kg meruňky vypeckované 800g cukr moučka 1ks gelfix 1:1 1,5cm kousek očistěného zázvoru, jemně nastrouhat 3PL šťáva z citrónu nebo 10g kyseliny citrónové čerstvá máta Postup: Meruňky nakrájíme na drobné kousky. Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru a přidáme k meruňkám. Dáme na sporák a 2...

Diskusní téma: ZAVAŘENINY A DOCHUCOVADLA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek