OMÁČKY
Domácí tatarská omáčka.
Suroviny:
2ks žloutky
150ml slunečnicový olej
šťáva z 1/2 citronu
2ČL dijonské hořčice
sůl, pepř
1/2 šalotka
nakládané okurky
Postup:
Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořcici dáme do nádoby tyčového mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu s ním vyjíždíme nahoru. Trvá to pouze pár sekund....
Koprová omáčka.
Suroviny:
100g máslo
100g hladká mouka
1L zeleninový vývar
čerstvý kopr
ocet
sůl
1dcl mléko
200ml smetana ke šlehání
cukr krystal
Postup:
V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme zeleninovým vývarem a mlékem. Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20...
Žampionová omáčka.
Suroviny:
1/2kg žampiony
zeleninový vývar
hladká mouka
sůl, bílý pepř
citrón
1 kelímek smetana 33%
máslo 100g
Postup:
Žampiony si očistíme a umyjeme. Nákrájíme je na pěkné plátky.
Do rendlíku si dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme žampiony, sůl, pepř , všechno promícháme a necháme zhruba 5 minut...
Diskusní téma: OMÁČKY
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.