OMÁČKY

Domácí tatarská omáčka.

Suroviny: 2ks žloutky 150ml slunečnicový olej šťáva z 1/2 citronu 2ČL dijonské hořčice sůl, pepř 1/2 šalotka nakládané okurky Postup: Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořcici dáme do nádoby tyčového mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu s ním vyjíždíme nahoru. Trvá to pouze pár sekund....

Koprová omáčka.

Suroviny: 100g máslo 100g hladká mouka 1L zeleninový vývar čerstvý kopr ocet sůl 1dcl mléko 200ml smetana ke šlehání cukr krystal Postup: V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme zeleninovým vývarem a mlékem. Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20...

Žampionová omáčka.

Suroviny: 1/2kg žampiony zeleninový vývar hladká mouka sůl, bílý pepř citrón 1 kelímek smetana 33% máslo 100g Postup: Žampiony si očistíme a umyjeme. Nákrájíme je na pěkné plátky. Do rendlíku si dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme žampiony, sůl, pepř , všechno promícháme a necháme zhruba 5 minut...

Diskusní téma: OMÁČKY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek