POLÉVKY
Krém z baby cuketky s parmezánem.
 
Suroviny:
	
	2ks baby cuketky
	
	
	2ks střední brambory
	
	
	1ks Bio bujón
	
	
	sůl, pepř
	
	
	100ml smetana 33%
	
	
	50g máslo
	
	
	50g hladká mouka
	
	
	parmezán
	
Postup:
Cuketku a brambory si umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, přidáme...
                          
                                 
      Bramboračka se sušenými hříbky.
Suroviny:
	
	2-3ks brambory
	
	
	1ks mrkev
	
	
	1/2ks kedlubna
	
	
	1ks cibule
	
	
	2 stroužky česnek
	
	
	kmín
	
	
	majorán
	
	
	sůl
	
	
	celé černé koření
	
	
	50 g sušené hřiby
	
	
	50g máslo
	
	
	50g hladká mouka
	
	
	mletá sladká paprika
	
	
	1L zeleninový vývar nebo 1 kostka Bio...
                          
                                 
      Hráškový krém s uzeným masem a krutony.
Suroviny:
	
	400g zelený hrášek mražený nebo čerstvý
	
	
	500g uzená vepřová žebra
	
	
	1/2 dcl 31% smetana
	
	
	sůl, bílý pepř celé černé koření
	
	
	50g hladká mouka
	
	
	50g máslo
	
	
	bílý toastový chléb
	
Postup:
Do hrnce si vložíme umytá žebra, zalijeme 1L studené vody, přidáme sůl, celé...
                          
                                 
      Květákový krém.
 
Suroviny:
	
	1ks květák
	
	
	1ks Bio bujón
	
	
	sůl, pepř bílý
	
	
	100ml smetana 33%
	
	
	muškátový květ
	
	
	50g máslo
	
	
	50g hladká mouka
	
	
	1L voda
	
Postup:
Květák si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky. Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme mouku a přiravíme...
                          
                                 
      Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky.
 
Suroviny:
1ks mrkev
1ks malá kedlubna
1ks menší cibulka
50g zelený hrášek
1ks rajče
hladkolistá petržel, kopr
1ks vejce
2PL jemná krupice
50g máslo
voda
Bio zeleninový bujón
sůl, pepř
Postup:
Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo,...
                          
                                 
      Brokolicový krém se špeclemi a krutóny.
Suroviny:
1ks brokolice
2ks brambory
1ks Bio bujón
sůl, pepř
100ml smetana 33%
1ks vejce
2PL polohrubá mouka
toastový chléb
muškátový květ
1L voda
Postup:
Brokolici si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, osolíme,...
                          
                                 
      Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny.
Suroviny:
500g cibule
100g máslo
čerstvý tymián, rozmarýn
bobkový list
1L zeleninový vývar
sůl
1dcl bílé víno
1ČL hnědý cukr
sýr gouda
bageta
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme...
                          
                                 
      Hovězí vývar s domácimi těstovinami.
Suroviny:
500 g i více kvalitního hovězího masa (hřbet nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti)
1 cibule
100 g celeru (1/4 celeru)
100 g mrkve (2 stredni mrkve) 
100 g petržele 
1/2 pórku 
koření: několik kuliček černého pepře a nového koření, bobkovy...
                          
                                 
      Zeleninová polévka.
Suroviny:
1ks mrkev
1ks malá kedlubna
1ks menší cibulka
50g zelený hrášek
50g zelené fazolky
hladkolistá petržel
100g malé těstoviny(vložka do polévky)
50g máslo
voda
sůl, pepř
Postup:
Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme,...
                          
                                 
      Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou.
Suroviny:
1ks pórek
3ks brambory
1L zeleninový vývar nebo redukci (domáci zmražený)
100ml smetana 33%
máslo
sůl, bílý pepř
Postup:
Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, zarestujeme a zalejeme ho zeleninovým vývarem. Očištěné brambory...
                          
                                 
      Diskusní téma: POLÉVKY
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.