FRANCIE

Francouzský citronový koláč.

  Suroviny: 225g polohrubá mouka 170g máslo 1PL cukr moučka 1ks žloutek 2-3 PL studené vody Lemon curd 100g cukr moučka 3ks bílky Postup: Těsto: Do mísy si prosejeme mouku, pridáme žloutek, 1PL cukru, máslo nakrájené na kostičky a uhněteme kompaktní těsto. Počas hnetení přidáváme postupně...

Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou.

  Suroviny: 1ks pórek 3ks brambory 1L zeleninový vývar nebo redukci (domáci zmražený) 100ml smetana 33% máslo sůl, bílý pepř Postup: Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, zarestujeme a zalejeme ho zeleninovým vývarem. Očištěné...

Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny.

  Suroviny: 500g cibule 100g máslo čerstvý tymián, rozmarýn bobkový list 1L zeleninový vývar sůl 1dcl bílé víno 1ČL hnědý cukr sýr gouda bageta Postup: Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme...

Francouzský quiche s panchettou a květákem.

  Suroviny: Těsto: 225g polohrubá mouka 1/4 ČL sůl 115g tuk(máslo nebo hera) 3-4PL studená voda Náplň: 300g květák 50g panchetta muškátový oříšek 2ks vejce 200ml smetana 31% 200g kysaná smetana 16% sůl, pepř 150g gouda olivový olej Postup: Mouku si společně se solí prosejeme do mísy, přidáme...

Diskusní téma: FRANCIE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek