FRANCIE
Francouzský citronový koláč.
Suroviny:
225g polohrubá mouka
170g máslo
1PL cukr moučka
1ks žloutek
2-3 PL studené vody
Lemon curd
100g cukr moučka
3ks bílky
Postup:
Těsto:
Do mísy si prosejeme mouku, pridáme žloutek, 1PL cukru, máslo nakrájené na kostičky a uhněteme kompaktní těsto. Počas hnetení přidáváme postupně...
Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou.
Suroviny:
1ks pórek
3ks brambory
1L zeleninový vývar nebo redukci (domáci zmražený)
100ml smetana 33%
máslo
sůl, bílý pepř
Postup:
Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, zarestujeme a zalejeme ho zeleninovým vývarem. Očištěné...
Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny.
Suroviny:
500g cibule
100g máslo
čerstvý tymián, rozmarýn
bobkový list
1L zeleninový vývar
sůl
1dcl bílé víno
1ČL hnědý cukr
sýr gouda
bageta
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme...
Francouzský quiche s panchettou a květákem.
Suroviny:
Těsto:
225g polohrubá mouka
1/4 ČL sůl
115g tuk(máslo nebo hera)
3-4PL studená voda
Náplň:
300g květák
50g panchetta
muškátový oříšek
2ks vejce
200ml smetana 31%
200g kysaná smetana 16%
sůl, pepř
150g gouda
olivový olej
Postup:
Mouku si společně se solí prosejeme do mísy, přidáme...
Diskusní téma: FRANCIE
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.