PIŠKOTOVÉ TĚSTO
a) Suroviny – těsto připravujeme z přesně odměřeného a odváženého množství surovin – vejce, krupicový cukr, hladká či polohrubá mouka, chuťové přísady.
b) Výroba – pečlivě oddělené žloutky vyšleháme s poloviční s dávkou cukru a chuťovými přísadami na hustou pěnu. Bílky vyšleháme zvlášť na tuhý sníh. Po vyšlehání obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku.
c) Pečení výrobků – těsto pečeme (podle potřeby a druhu moučníku) rozetřené na vhodném papíru na plechu, pánvi a v různých nádobách či formách (pečlivě vymaštěných a hrubou moukou vysypaných) ve středně rozpálené troubě do zlatova. Hotový výrobek má zlatožluté zabarvení, kyprou konzistenci a je vláčný, na řezu jsou jemné póry.
Příklady výrobků:
- PIŠKOTOVÉ OMELETY (ŠTĚPÁNSKÁ, MONACO, LÁVOVÁ)
- OVOCNÉ BUBLANINY
- PIŠKOTOVÉ ROLÁDY (KÁVOVÁ, ČOKOLÁDOVÁ, KOKOSOVÁ, OŘECHOVÁ)
Diskusní téma: PIŠKOTOVÉ TĚSTO
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.