ODPALOVANÉ TĚSTO


a) Suroviny - hladká (nebo polohrubá) mouka, tuk, celá vejce, voda, sůl
b) Výroba – do vroucí, mírně osolené vody s rozpuštěným tukem nasypeme za stálého míchání celou dávku mouky a za stálého míchání provaříme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny nádoby a vařečku a utvoří se pevný bochánek. takto připravené těsto, po částečném vychladnutí, mícháme v kotlíku a po částech přidáme vejce. Důkladně promícháme a částečně vychladlé těsto stříkáme na plech pomocí sáčku s trubičkou ve formě rozmanitých tvarů
c) Pečení výrobků – pečeme v rozpálené troubě při teplotě asi 240°C. V průběhu pečení nesmíme troubu otevírat, neboť by se zastavilo vypařování, které příznivě ovlivňuje průběh pečení i tvarování pečiva.

Příklady výrobků:
- PUSINKY
- VĚNEČKY
- VĚTRNÍKY
- LABUTĚ
- BANÁNKY, atd..

Diskusní téma: ODPALOVANÉ TĚSTO

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek