TEPLÉ PŘEDKRMY


Teplé předkrmy podáváme obdobně jako studené předkrmy pro povzbuzení chuti. Neměly by tedy nahrazovat hlavní jídlo a z těchto důvodů musí být malé, chutné, pikantní a lehké. Stále častěji předkrmy nahrazují polévku a to jak v poledne, tak ještě častěji večer.

1. Teplé předkrmy z vajec:

Zatřená vejce se šunkou – upravíme zastřená vejce, položíme na opečený
toast potřený máslem,pokryjeme plátkem šunky a posypeme strouhaným sýrem, zapečeme, ozdobíme rajčaty a listem hlávkového salátu.
Další příklady:
- MÍCHANÁ VEJCE S KREVETAMI
- VEJCE V KOKOTCE S CHŘESTEM A KUŘECÍMI JÁTRY
- OMELATA SE ŽAMPIONY (TOMATY, SÝREM, HRÁŠKEM, ZELENINOU, KARI apod.
Kokotka
2. Teplé předkrmy ze zeleniny:

Gratinovaný pórek - dobře omytý kořen pórku (pevnou část)
rozdělíme na kousky 8 – 10 cm dlouhé a uvaříme ve slané vodě téměř do měkka, necháme okapat. Dáme na máslem vymazanou gratinovací misku, přelijeme omáčkou Mornay ochucenou kari kořením a zapečeme
Hlávkový salát s holandskou omáčkou – blanšírovanou hlavičku
hlávkového salátu necháme okapat, přelijeme holandskou omáčkou a zdobíme citrónem, podáváme s teplými toasty
Další příklady:
- PLNĚNÁ RAJČATA KARI
- ZAPEČENÝ KVĚTÁK

3. Teplé předkrmy z hub:

Houbový toast - na másle osmahneme drobně krájenou cibuli,
přidáme očištěné a nakrájené houby (směs hříbků, lišek, apod.), osolíme, opepříme a společně podusíme. Plátky toastového chleba zlehka potřeme kečupem, přidáme vychladlé dušené houby, na které dáme plátky oloupaných rajčat, překryjeme plátkovým sýrem, zakápneme máslem a zprudka zapečeme, zdobíme petrželkou.
Další příklady:
- HOUBY NA SMETANĚ
- HOUBOVÉ KROKETY
- HOUBOVÝ KUBA
- HOUBOVÉ SOUFLÉ

4. Teplé předkrmy z ryb a korýšů:

Zapečené rybí ragú - drobné kousky ryby podusíme na másle se
žampiony spojíme rybí omáčkou Veloute, osolíme a ochutíme bílým vínem a citrónovou šťávou. Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Zdobíme kouskem rajčete, citrónem a petrželkou. Podáváme na mušli nebo v zapékací misce.
Meridon z krabů -obrané maso z krabů drobně pokrájíme a podusíme na cibuli s rajčaty. Ochutíme chilli kořením, bílým vínem, citrónem a solí. Z vařené rýže utvoříme úhledný věnec, do jehož středu dáme připravenou směs krabího masa. Posypeme strouhaným sýrem a zdobíme listem hlávkového salátu.
Další příklady:
- CHILLI PAŠTIČKY Z KREVET
- SMAŽENÉ SCAMPI
- GRATINOVANÉ RYBÍ FILÉ

5. Teplé předkrmy z těstovin:

Milánské špagety - vařené špagety dáme na teplý talíř a doprostřed vložíme směs z dušených rajčat, žampionů a drobně krájené šunky. Strouhaný sýr podáváme zvlášť
Špagety s mušlemi - na oleji velmi krátce osmahneme česnek, přidáme rajčatovou šťávu a očištěné mušle. Ochutíme solí a mletým pepřem a krátce povaříme. Dáme do středu čerstvě vařených špaget.

Diskusní téma: TEPLÉ PŘEDKRMY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek