LITÉ VAJEČNÉ TĚSTO


a) Suroviny – hladká mouka, mléko (smetana), vejce, cukr, sůl, chuťové přísady
b) Výroba -
1/ do mléka zašleháme špetku soli, cukr (pouze v nezbytně nutném množství a tím zamezíme připalování těsta), vejce, chuťové přísady a ke konci přidáme za neustálého šlehání mouku, aby vzniklo hustší těsto
2/ do mléka zašleháme špetku soli, cukru, chuťové přísady a žloutky, vmícháme mouku a zvolna promícháme tuhý sníh z bílků (v některých případech zvyšujeme kyprost přidáním kypřicího prášku)
c) Pečení výrobku – na rozpálenou vymaštěnou pánev nalijeme naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve rozlijeme na slabou placku, kterou pečeme z obou stran do zlatova.

Příklady výrobků:
- PALAČINKY (různé druhy)
- TRHANCE

Diskusní téma: LITÉ VAJEČNÉ TĚSTO

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Štítky

  1. Francie
  2. pekárna
  3. dochucovadlo
  4. dezert
  5. hlavní jídlo
  6. vepřové
  7. meruňky
  8. předkrm
  9. omeleta
  10. kaviár
  11. zavařenina
  12. zázvor
  13. dort
  14. citron
  15. minerály
  16. příloha
  17. recept
  18. slané chuťovky
  19. ovocné pokrmy
  20. vitamíny
  21. vlašské ořechy
  22. koláč
  23. saláty
  24. galantiny
  25. huspenina
  26. celozrnné pečivo
  27. kynutí
  28. sýr
  29. zelený čaj
  30. máta
  31. kopr
  32. špagety
  33. pesto
  34. mozzarella
  35. sezam
  36. moučníky
  37. koláče
  38. paštiky
  39. drůbež
  40. minutky z telecího masa
  41. tvaroh
  42. krémy
  43. linecké těsto
  44. odpalované těsto
  45. křehké máslové těsto
  46. zákusky
  47. sůl
  48. moučník
  49. pečení na objednávku
  50. gin
  51. koktejly z ginu
  52. bourbon
  53. whisky
  54. koktejly z whisky
  55. brandy
  56. koktejly z brandy
  57. sklenice speciál
  58. metoda přimo do sklenice
  59. koktejly z tequily
  60. tequila
  61. lekce vaření
  62. wasabi
  63. Japonsko
  64. sushi
  65. bar domů
  66. recepty online
  67. kuchař domů
  68. Italská kuchyně
  69. kuchařka domů
  70. vepřové maso
  71. koktejly z rumu
  72. metoda v míchací sklenici
  73. šejkr
  74. koktejly z vodky
  75. Omega-3 mastné kyseliny
  76. olej
  77. grilování
  78. mořské plody
  79. krevety
  80. zavařování
  81. jahody
  82. Itálie
  83. hlavní chod
  84. vanilkový lusk
  85. highball sklenice
  86. míchané koktejly
  87. sklenice V-shape
  88. metoda v šejkru
  89. sklenice na exotické drinky
  90. metoda v mixéru
  91. metoda přímo do sklenice
  92. rum
  93. sklenice piňa
  94. sklenice highball
  95. muffiny
  96. šafrán
  97. květák
  98. lilek
  99. hovězí
  100. věpřové
  101. uzeniny
  102. mixér
  103. kurzy vaření
  104. služby
  105. vodka
  106. dýně
  107. brokolice
  108. hrušky
  109. bazalka
  110. oregano
  111. rozmarýn
  112. bylinky
  113. salát
  114. ryby
  115. omáčka
  116. polévky
  117. listové těsto
  118. boston
  119. koktejly
  120. dezerty
  121. zdraví
  122. jídlo
  123. recepty
  124. maso
  125. zelenina
  126. koktejl
  127. bar
  128. alkohol
  129. ovoce
  130. gastronomie
  131. cukr
  132. gastroservis
  133. dorty
  134. pečivo
  135. studené předkrmy
  136. smažení
  137. dušení
  138. pečení
  139. barmanství
  140. vaření
  141. těstoviny
  142. káva
  143. máslo
  144. brambory
  145. tymián
  146. předkrmy
  147. itálie
  148. kakao
  149. kynuté těsto
  150. třené těsto
  151. mléko
  152. smetana
  153. parmezán
  154. hrášek
  155. citrón
  156. polníček
  157. žampiony
  158. rýže
  159. česnek
  160. rajčata
  161. polévka
  162. petržel
  163. parmská šunka
  164. olivy
  165. kukuřice
  166. mexiko
  167. limetka
  168. chilli
  169. mouka
  170. pohanka
  171. jáhly
  172. kus kus
  173. cizrna
  174. kroupy
  175. soja
  176. hrách
  177. fazole
  178. vejce
  179. droždí
  180. kvásek
  181. tortila
  182. teplé předkrmy
  183. kávovar
  184. capucino
  185. čaj
  186. nové koření
  187. bobkový list
  188. celer
  189. koření
  190. jogurt