Nečekaná kombinace chutí - můj malý experiment!

03.07.2013 12:56
 
Ahoj všichni,

 

tak konečně jsem si znovu našla chvilku, abych se mohla s Váma podělit o zcela nečekanou kombinací chutí, která mě překvapila. A to ne jenom mě, ale i moje milé kamarátdky ze sousedství.
Včera, jsme si připravili malý zahradní mejdan pro naše ratolesti. Jak už býva u nás zvykem, každá jsme přinesli něco malého k odpolední svačince. Jedna nakoupila ovoce, druhá donesla víno, třetí dětské pamlsky, čtvrtá se postarala o pití a já jsem upekla dobrůtku.
"No upekla," to ano, ale celé 3 hodiny jsem přemýšlela co upéct. Chtěla jsem něco svěží, ale aby to trochu křupalo a zároveň, aby to byl opravdu lehoučký moučník.
A tak mě napadla kombinace, hustšího muffinového těsta, hrušek posypaných křupavými vlašskými ořechy a tvarohu. No jo, zní to dobře, ale vůbec jsem netušila jak na to. Takže jsem si zašla do sklepa, donesla sklo se zavařenými hruškami a ořechy.  
A pustila jsem se do hledání, nejlepšího muffinového receptu. Nevěřili by jste, ale v mojí užasné sbírce receptů mám 35 receptů na muffiny. Takže jsem to musela všechno najít, prostudovat a vybrat ten nejlepší. Tvarohová náplň byla opravdu jednoduchá záležitost oproti muffinovému těstu.
No nakonec, výsledek stál opravdu za to. Na zahradu jsem donesla ještě trochu teplý hruškovo-tvarohový koláč s vlašskými ořísky, posypaným skořicovým cukrem. Byl krásně voňavý po použitých ingrediencích a jeho životnost trvala zhruba hodinu.
Pustili jsme se do něj okamžitě. Dětem ale i kamarádkám opravdu chutnal. Chuť koláče jsme podpořili kopečkem tvarohové zmrzniny, která ji pozvedla na nejvyšší metu.
Tady najdete recept:

 Hruškovo-tvarohový koláč s vlašskými ořechy a tvarohovou zmrzlinou.
 

 

Diskusní téma: Nečekaná kombinace chutí - můj malý experiment!

Hruškový koláč

Jana R. | 15.09.2013

Zuzi, tak tento koláč je absolútna dokonalosť! Potrebovala som sa zbaviť hrušiek, ktoré už začali mäknúť, a lepší sposob naozaj neexistuje. Akurát, že hrušiek bolo veľa, tak som spravila dvojitú dávku a dala to všetko na veľký plech. Najprv som sa bála, že je toho na veľký plech málo, že to bude veľmi tenké, ale je to akurát. A chuťovo je to fakt dokonalé. Neviem to lepšie nazvať. j.

Hruškový koláč

Petra V. | 08.07.2013

Dobrý den paní Zuzano,
úplně náhodou jsem natrefila na Váš web a musím říci, že jsem absolutně nadšená. Moc se mi líbí Vaše recepty a hlavně styl jakým to píšete. Já se jenom začínám učit vaření a vaše recepty mi moc pomáhájí. Minule jsem vyzkoušela Váš hruškový koláč, no byl to opravdu nepopsatelný zážitek. Recept je moc jednoduchý (což mě jako naprostému laikovi vyhovuje) a chuťově báječný. Moje děti ho snědli na posezení. Děkuji a budu se těšit na další recepty. Petra

Re: Hruškový koláč

Zuzana | 09.07.2013

Dobrý den paní Petro,
moc jste mě potěšila, doufám že Vás budu nadále inspirovat.

Přidat nový příspěvek

Kontaktujte nás