Rozdělení barů

 

Specializovaný na produkt: (např. whisky, vinný, mléčný)

Tyto bary jsou zaměřeny především na podávání určitého druhu nápoje.
V nápojovém lístku tento nápoj dominuje, ale zároveň jsou v něm zastoupeny i
ostatní druhy nápojů.

Snack bar

Tento typ baru je orientovaný jak na nabídku nápojů, tak na nabídku pokrmů.
Nabídka pokrmů může být velmi různorodá a obsáhlá, ale může se zde podávat
také jen malé občerstvení.

Lobby bar

Tento typ baru je většinou součástí hotelové haly. Slouží jako místo pro setkání
hotelových hostů, ale je vhodné i ke schůzce s obchodními partnery nebo
přáteli. V pozdních odpoledních či večerních hodinách zde může hrát i živá
hudba. Nápojový lístek bývá velmi různorodý. Někdy je zde zastoupena pouze
užší nabídka nápojů, jindy je nabídka velmi rozsáhlá včetně nabídky malého
občerstvení.

Restaurant bar

Tento bar je součástí restaurace. U baru si mohou dát hosté třeba aperitiv a
počkat, než se jim uvolní stůl nebo než přijdou ostatní hosté z jejich společnosti.
Na tomto baru není zvykem podávat pokrmy.

Koktejl bar

Tyto bary nabízí především sortiment koktejlů míchaných přímo před zraky
hostů, ale také široký výběr ostatních druhů nápojů. V některých barech mají
pro své hosty připraveny i různé show s free stylovými prvky.

Night bar, music bar

Mají společensko zábavní funkci především pro mladé lidi. Přímo u barového
pultu většinou nejsou židličky a podává se zde jen široký sortiment nápojů,
včetně koktejlů.